TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Radovi na županijskoj cesti (Draše)

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

Dolazak strojeva ŽUC-a u mjesto Draše gdje će se napokon rješavati iskop uzdužnih kanala sa prekopom županijske ceste radi odvodnje oborinskih voda koje su dugi niz godina stvarale probleme!

Poplavljene oranice, prilazne ceste i livade bi trebale postati stvar prošlosti, na taj način bi se poboljšala kvaliteta života naših mještana.

Fašnička povorka udruga i mještana Općine 2014.

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

         Fašnička povorka u organizaciji općine Kraljevec na Sutli ove je godine po prvi puta organizirana u suradnji s našim udrugama. Povorka je krenula od DVD-a Kraljevec na Sutli prema općinskoj zgradi gdje ih je dočekalo mnoštvo.

Udruge koje su se predstavile svojim programom su: KUD PO Lira, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, DVD-e Radakovo, Kuburaška udruga Ban Toma Erdody i Udruga umirovljenika Kraljevec na Sutli.

Odabrane su i najbolje maske koje su prigodno nagrađene nakon što se pročitala presuda Fašniku. Prvo mjesto je pripalo KUD-u PO Liri, drugo mjesto su osvojile članice Pjevačkog zbora Kraljevec na Sutli, a treću nagradu su dobili Članovi Udruge umirovljenika. Posebnu nagradu je dobio DVD Radakovo i to živog raspjevanog kokota.

Sve dobrodošle drage goste i izvođače smo okrijepili krafnama i toplim čajem, a Poljoprivredno vinogradarska vinarska udruga Vincek je okrijepila ozbiljne maske s čašom vina.

Osim zamaskiranih članova udruga mnogi mještani i ponajviše njihovi mališani su bili maskirani, tako da ni vremenske neprilike u obliku kiše nisu poremetile ovaj lijepi događaj i pokretanje jedne nove tradicije kojom ćemo stjerati zimu i probuditi prirodu da nam što prije proljeće pokuca na vrata, da nam zažive poljoprivredni radovi, da se ljudi prime posla oko trsja, a i oko vrta. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti svako mjesto ukrasiti cvijećem i na taj način potaknuti mještane da se pridruže pri uljepšavanju naše Općine.

Hvala svima koju su na bilo koji način sudjelovali i pomagali da se ova lijepa manifestacija održi!

Male maske u posjeti Općini

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

   Lijepo iznenađenje na ovaj današnji fašnički dan upriličili su nam učenici četvrtog razreda OŠ Pavla Štoosa sa svojom učiteljicom Draženkom Tresk.

Malu predstavu o mačkama sa maskama koje su sami napravili oduševila nas je! Počastili smo učenike sa krafnama, bonbonima i sokom.

Učenike smo upoznali s radom Općine, službenicima i namještenicima.

Nakon posjete nama mala predstava se uputila u daljnji obilazak Općine.

Poziv za predavanje - Vincek

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

 

Poljoprivredno savjetodavna služba u suradnji s

Poljoprivredno vinogradarsko vinarskom udrugom „Vincek"      

POZIVA

na predavanje i savjetovanje

u utorak 18.3.2014. s početkom u 18,00 sati

u prostoru Općine Kraljevec na Sutli

               Teme predavanja:                                                   

 • Proljetna zaštita vinograda;

 • Propisi o prometovanju vino;

 • Poticajne mjere u sektoru vinarstva

Gost predavač: Nenad Kantoci, ing.agr.

                                                                                                          Predsjednik:

                                                                                                           Franjo Hlad

Hrvatske šume - Obavijest o javnom uvidu

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

10000 Zagreb, Ljudevita Farkaša Vukotinovića 2

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA ZAGREB,  Vladimira Nazora 7,  ZAGREB  tel.01/4821 075,  fax.01/4821 081   http://zagreb.hrsume.hr

ŠUMARIJA KRAPINA, Ul.LJ Gaja 37, 49000 Krapina; tel.:049/371-123 fax:370-613  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OBAVJEST O JAVNOM UVIDU

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Pregrada-Klanjec“ na području šumarije Krapina pri kraju. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Pregrada-Klanjec“ može se izvršiti od ponedjeljka, od 10. do 25. ožujka 2014. godine u prostorijama Grada Pregrade, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Gradu Pregradi na adresi Josipa Karla Tuškana 2, 49218 Pregrada, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Javna rasprava će se održati u utorak, 18. ožujka 2014. godine s početkom u 10 sati u Galeriji Muzeja grada Pregrade „dr. Zlatko Dragutin Tuđina“, na adresi Trg Gospe Kunagorske 4, 49218 Pregrada.

 

Velika akcija udruge "Hosta" - Dan šuma

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

    U subotu 22. ožujka velikom akcijom udruge "Hosta" i ostalih volontera iz vatrogasnih i ostalih udruga i društava organizirano je  čišćenje i uređenja šume Dubrava. Udrugama su se, također  pridružili volonteri koji su vlasnici šume unutar šume Dubrava, kao i zaljubljenici prirode i lijepog okoliša.

Postavljene su klupe unutar šetnice kroz šumu, a na ulazu u šume je postavljena tabla s natpisom Šuma Dubrava - privatne šume, kao i citat koji će nadamo se podsjetiti ljude na red i očuvanje čistoće i ljepote prirode - Kakav narod - takva šuma.

Posebno se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj akciji i naglašavamo da će se takvih akcija održati još mnogo kroz ovu godinu jer nam je Općina lijepa koliko je uređene i čista.

Dobar primjer za naše najmlađe i na ponos svima koji će doći i šetati, prolaziti i koristiti šume. Pluća planete Zemlje, što korijenom posežu duboku u zemlju, a krošnjama dodiruju i streme u nebo.

Hep - nova trafostanica - Radakovo

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

   Napokon će se novim trafostanicama riješiti problem napajanja u našoj Općini.

Postavljena je trafostanica u Radakovu koja je dio budućeg spojnog voda Kraljevec na Sutli - Radakovo, za pomoć kod napajanja strujom. Tako nam naselja neće biti isključena, ako se na jednom dijelu treba nešto raditi na strujnom vodu. Još je jedna u planu kroz kraće vrijeme, te se time zaokružuje spojni vod - cijeli prsten. 

Pjevački zbor "Kraljevec na Sutli"

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

    Drage naše miještanke i mještani Pjevački zbor "Kraljevec na Sutli" upisuje nove članove.

Molimo vas da obavijestite drage naše dame i gospodu koji su vesele naravi i spremni zapjevati

da dođu četvrtkom u 19,30 sati na probu

u OŠ Pavla Šoosa ili na broj na telefona:

091 7347 649  ili 098 587 616

Svima kojima je pjesma radost da uz druženje i pjesmu pridonesemo razvoju glazbene kulture našeg lijepog zagorskog kraja.

Radujemo se Vašem dolasku!

Članovi Pjevačkog zbora "Kraljevec na Sutli"

  

VZO Kraljevec na Sutli

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

Redovna godišnja skupština VZO Kraljevec na Sutli

8U subotu, 29.ožujka 2014.godine, u prostorijama DVD-a Kačkovec u Kačkovcu, održana je 13.redovna izvještajna skupština VZO-e Kraljevec na Sutli.

Članovi skupštine jednoglasno su prihvatili Izvješća upravnog i nadzornog odbora, zapovjednika i blagajnika za 2013.godinu, a zatim na prijedlog predsjednika Maria Harapina i Program rada i Financijski plan za 2014. godinu.
Dodijeljene su zahvalnice VZO-e Dubravica i VZG Zaprešić zbog dobre suradnje i pomoći pri osposobljavanju vatrogasnih kadrova.
U ime općine Kraljevec na Sutli  članove Skupštine pozdravio je zamjenik načelnice općine Kraljevec na Sutli Stjepan Zorman.
Skupštini su se obratili i Predstavnik VZKZŽ i VZO-e Klanjec  Ivica Hrbud, Mario Ćuk iz VZO-e Dubravica i Tomislav Štefan iz DVD-a Kumrovec.
Po završetku skupštine mladi članovi tamburaške sekcije Kuburaške udruge Ban Toma Erdody odsvirali su nekoliko skladbi i oduševili sve prisutne skupštinare i njihove goste.

Novo-staro raspelo u Kaplskom Vrhu

 • Napisao/la Općina Kraljevec na Sutli

Obnovljeno raspelo

Ponosni smo na naše mještane koji samoinicijativno krenu u hvale vrijedne akcije, kada svojim trudom i energijom pa i sredstvima doprinose ljepšem uređenju okoliša.

Ovu lijepu akciju je pokrenuo gospodin Franjo Žakman koji je prionuo na posao donirajući materijale i radove na uređenju prilaza i samog raspela. Općina se uključila nabavkom betonskih cijevi za uređenje kanala u neposrednoj blizini i na putu prema Kapeli sv. Josipa u Kapelskom Vrhu.

The Best bookmaker bet365